Les millors rutes de senderisme per Andorra

Rutas de senderismo en Andorra

Descobreix les millors rutes de senderisme a Andorra per fer esport i gaudir de la naturalesa. El país dels Pirineus ofereix una infinitat d’activitats i rutes de muntanya. Als amants del senderisme els encanta visitar Andorra per la quantitat de rutes que ofereix i la meravellosa temperatura que hi ha a l’estiu. Això sí, no sols hi ha rutes per als més experts, sinó que hi ha excursions per a tots els nivells i gustos!

Rutes de senderisme per Andorra

A Andorra hi ha quantitat de valls i muntanyes que arriben als 3.000 metres i fins i tot existeixen 3 espais protegits: la vall del Madriu-Perafita-Claror (Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO), el Parc Natural Comunal Valls del Comapedrosa i el Parc Natural de la vall de Sorteny. Espais ideals per a practicar senderisme a Andorra.

Llac d’Engolasters i Camí de les Pardines

Aquesta ruta de muntanya és lineal i consisteix en una excursió de gairebé 4 hores de durada amb inici a l’església de Sant Martí d’Engolasters.

Prop d’aquesta ubicació, a la Font de la Closa, hi ha una zona de pícnic. L’itinerari no té moltes complicacions, però es dificulta pel desnivell i la distància que cal recórrer. Com sempre, cal anar ben equipat/a!

El millor d’aquesta ruta de senderisme són les vistes panoràmiques dels pics de Casamanya, la serra de l’Estanyó i la Cabaneta. A més, també es travessa per la sendera botànica del Camí de les Pardines, en el qual podràs trobar pins vermells i negres.

  • Distància: 13,8 quilòmetres
  • Nivell: Mitjà
  • Durada estimada: 3 hores i 40 minuts

Estany de les Abelletes (Pas de la Casa)

Es tracta d’una agradable ruta de 4 quilòmetres. Si busques una ruta de senderisme fàcil, aquesta és la teva. És un camí que acostumen a fer molt les famílies amb nens. Està situat entre Andorra i França, de manera que si dones la volta a l’estany passaràs físicament per tots dos països. Important, no hi ha ombres durant el recorregut.

  • Distància: 4,71 quilòmetres
  • Nivell: Moderat
  • Durada estimada: 2 hores i 22 minuts

Ruta del Ferro

La ruta del Ferro també és ideal per a famílies. Passa per llocs d’interès cultural i natural que ofereixen una forma diferent d’explorar la naturalesa mentre es practica senderisme.

Per a iniciar la ruta s’haurà d’aparcar a la Mina de Llorts i dirigir-se cap a la Cortinada. Aquest trajecte lineal destaca per passar pel Camí dels Trajinantes, una antiga ruta que utilitzaven per a transportar ferro. Actualment, es poden contemplar els “Homes de Ferro”, una exposició a l’aire lliure on apareixen escultures de ferro que simulen l’antic recorregut.

  • Distància: 4,2 quilòmetres
  • Nivell: Fàcil
  • Durada estimada: més de 2 hores

Pic de Montmalús i Circ dels Colells

Per a aquells que els agrada el senderisme més extrem, Andorra ofereix aquesta ruta circular que permet recórrer la cresta del circ dels Colells. L’itinerari s’inicia a Grau Roig i puja fins al pic de Montmalús.

El que més destaquen els senderistes d’aquesta ruta és el paratge, es troben grans parets verticals de roca i quantitat de llacs.

No és una ruta fàcil, però val molt la pena. Durant el recorregut, podràs veure com el paratge va canviant i la naturalesa conta la història del pas del temps.

  • Distància: 10,4 quilòmetres
  • Nivell: Difícil
  • Durada estimada: 4 hores

Camí Circular per la Parròquia de Canillo

Els experts en senderisme d’Andorra ressalten que el més característic d’aquesta ruta és el contrast entre els vessants de la part de la solana i l’ombria. Trobaràs el recorregut senyalitzat amb pintades amb forma de flor de colors!

Durant aquesta ruta, es travessen diferents valls com el de Montaup, de Riu, de Ransol i d’Incles en anar cap a Soldeu. Encara que no és una ruta difícil, sí que hi ha prou desnivell i una distància important.

  • Distància: 29,4 quilòmetres
  • Nivell: Notable
  • Durada estimada: 9 hores

Pic de l’Estanyó

El pic de l’Estanyó és la segona muntanya més alta d’Andorra, amb 2.915 metres d’altitud. Està situada a la parròquia d’Ordino i el recorregut són 11,7 quilòmetres, acumulant un desnivell de 1.175 metres.

Es pujarà des de l’aparcament de la Canya de la Rabassa del parc natural de la Vall de Sorteny, per una pista fins a prendre un desviament cap a la vall de l’Estanyó, on hi ha un preciós llac d’origen glacial. Aquesta ruta tampoc presenta cap dificultat tècnica i els camins estan ben senyalitzats, però el desnivell és considerable i es recomana estar en forma.

  • Distància: 11,87 quilòmetres
  • Nivell: Moderat
  • Durada estimada: 4 hores i 30 minuts

Aquestes són algunes de les moltes rutes de senderisme que ofereix Andorra. T’animes a descobrir alguna d’elles?