Ampliació del recorregut del bus comunal d’Andorra la Vella

Rueda de prensa de la línea de Serradells

La línia LS del bus comunal s’amplia a partir del 3 de maig per cobrir més zones de la parròquia: arribarà fins al Col·legi Sant Ermengol, d’una banda, i també pujarà fins a la urbanització Comella Park. L’objectiu és, segons ha detallat el cònsol major, David Astrié, ampliar la xifra d’usuaris del bus comunal, que ha experimentat un creixement continu d’ençà de la implantació de la concessió actual el setembre del 2019.

Des de la posada en marxa del sistema actual amb bitllets a preus simbòlics (0,10€ i gratuït per a diversos col·lectius i tots els posseïdors de
l’abonament gratuït del bus nacional) s’ha consolidat l’aposta per una mobilitat sostenible i la disminució del trànsit de vehicles. Així ho ha posat en relleu el cònsol major en una roda de premsa durant la qual s’ha mostrat el primer bus comunal d’Andorra la Vella retolat amb el nom ‘Clipol’, l’històric nom del transport amb què els cònsols de les set parròquies van acordar a final de novembre rebatejar el servei.

David Astrié y Dani Vinseiro
El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié i el CEO d’Andbus, Dani Vinseiro

Durant el 2022, el bus comunal d’Andorra la Vella va donar servei a més de 530.000 passatgers. La majoria dels trajectes, un 55%, a la línia LV de Ciutat de Valls (293.165 usuaris); seguida de la línia LM de La Margineda (197.581) i LS dels Serradells (39.421).

Les novetats a la línia dels Serradells (LS), que s’han estudiat de manera acurada abans d’implantar-se i que són fruit, també, de demandes que ens han fet arribar els ciutadans de la parròquia afecten precisament a la línia amb una menor freqüentació, fet que permet mantenir el servei en hores punta i espaiar de 45 a 60 minuts el pas del bus en hores de menor afluència. Això permet també que l’ampliació del servei no comporti cap cost addicional per al Comú.

Dani Vinseiro, director general d’Andbus -empresa de transport concessionària del bus comunal-, ha assenyalat l’important grau de satisfacció dels usuaris amb el servei: les enquestes realitzades li atorguen una nota mitjana de 9,2 sobre 10. Vinseiro ha remarcat el diàleg constant i fluid amb el Comú a l’hora d’ajustar freqüentacions de línies i mantenir l’eficiència i satisfacció ciutadana amb el servei.