El 30% de la plantilla són dones

Es continua amb el procés de recuperació de la situació que ha hagut de viure, com la majoria d’empreses del país, degut a la crisi sanitària de la Covid-19.

Entrats en el mes de març i en mig d’una temporada d’esquí que encara no ha arribat a les xifres pre pandèmia, la companyia andorrana té un total de 83 treballadors fixes en plantilla, del que 25 són del sexe femení. Això representa un 30,12% de la plantilla, en un sector, el del transport, que majoritàriament està desenvolupat per homes.

Les 25 dones desenvolupen tasques tan diverses com de: direcció de departament, gestió, xofers, comptabilitat, taller, atenció al client, venda de bitllets i oficines.

Dels càrrecs directius (12) que formen la companyia, 5 l’ocupen dones. Això representa un 41,6% del total de directius i un 20% del total de dones.

En aquest sentit, el CEO de la companyia Dani Vinseiro indica que “per a nosaltres els llocs de treball no s’avaluen pel sexe de les persones sinó per la seva vàlua”. Vinseiro ha afegit “fet del que dic és que tenim dones ocupant llocs de responsabilitat, gràcies als seus coneixements i la seva vàlua”. En un sector com el del transport, on majoritàriament hi ha homes, Vinseiro ha valorat el nombre de dones que hi han a la seva companyia dient que “és important que anem normalitzant la posició de la dona en l’estructura empresarial de qualsevol empresa. En el nostre cas, estem orgullosos de tenir un 30% i la veritat, no ens fixem en un procés de selecció si és home o dona i sí, en la seva vàlua, el saber idiomes, …”.

Per la seva banda, Ester Vinseiro, cap del departament de tràfic d’ANDBUS ha manifestat que “a la companyia sempre s’ha tingut cura que les dones tinguin les mateixes opcions que els homes”. Vinseiro ha afegit “ens valoren per les nostres capacitats i això que és una diferència, entre empreses, hauríem d’aconseguir que sigui la normalitat”

ANDBUS, la companyia de transports de viatges més gran d’Andorra segueix amb la seva recuperació, gràcies a una diferenciació envers la resta de companyies del país. ANDBUS ha estat la primera empresa del sector de transports que disposa d’un departament de qualitat amb certificacions ISO, UNE i des del passat mes de febrer, neutralitat del CO2.